Barcelona Cultura
Exposició: Oleguer Junyent, fotògraf. Roda el món i torna al Born
Egipte. El Caire. Estàtua de Ferdinand de Lesseps, 1908. AFB. O. Junyent
Egipte. Luxor. Madinat Habu. 1908. AFB. O. Junyent
Egipte. Sakkara. 1908. AFB. O. Junyent
Egipte. Gizeh, 1908. AFB. O. Junyent
Egipte. Luxor. , 1908. AFB. O. Junyent
Cap a Austràlia, 1908. AFB. O. Junyent
Xina, Pequín, 1908. AFB. O. Junyent
Iemen. Aden, 1908. AFB. O. Junyent
Canadá. Cascades del Niàgara, 1908. AFB. O. Junyent

"La veu de l'arxiu" nou blog accessible per a persones amb discapacitat visual

“La veu de l’arxiu” és un blog accessible per a persones amb discapacitat visual on tots els textos i imatges es troben audiodescrits. A través de dispositius lectors de pantalles és possible explorar la totalitat del contingut del blog.

 “La veu de l’arxiu” és un projecte de sis alumnes del Màster en Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia de la Universitat de Barcelona, amb el propòsit de col·laborar a fer accessible el patrimoni fotogràfic a aquelles persones que pateixen qualsevol tipus de discapacitat visual i que per tant, sense iniciatives com aquesta, es veurien privades de gaudir d’una part important de la nostra cultura.

El projecte neix al voltant de l’exposició "Huellas.Humberto Rivas" i una selecció d' imatges es troben audiodescrites de dues maneres diferents: en primer lloc de forma objectiva i seguint la normativa esmentada, d’altra banda i per complementar aquesta primera audiodescripció s’inclouen diverses reflexions, opinions i sensacions enregistrades durant visites a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. D’aquesta manera el blog i la mirada cap a les fotografies d’Humberto Rivas s’enriqueix amb la participació del públic de l’Arxiu, donant un valor afegit al nostre projecte.

Blog "La veu de l'arxiu"