Barcelona Cultura
Exposició: Oleguer Junyent, fotògraf. Roda el món i torna al Born
Egipte. El Caire. Estàtua de Ferdinand de Lesseps, 1908. AFB. O. Junyent
Egipte. Luxor. Madinat Habu. 1908. AFB. O. Junyent
Egipte. Sakkara. 1908. AFB. O. Junyent
Egipte. Gizeh, 1908. AFB. O. Junyent
Egipte. Luxor. , 1908. AFB. O. Junyent
Cap a Austràlia, 1908. AFB. O. Junyent
Xina, Pequín, 1908. AFB. O. Junyent
Iemen. Aden, 1908. AFB. O. Junyent
Canadá. Cascades del Niàgara, 1908. AFB. O. Junyent

Fons i col·leccions

L’evolució històrica de l’Arxiu Fotogràfic ha fet possible la riquesa i la singularitat de les seves fotografies. Conserva tipologies ben diverses que van des de daguerrotips, ambrotips o ferrotips a positius sobre pel·lícula de plàstic passant per autochromes o papers a l’albúmina.

La temàtica d’aquestes fotografies és, essencialment, la ciutat de Barcelona, d’entre les quals destaquen alguns blocs temàtics de gran volum que corresponen a esdeveniments , com ara l’Exposició Universal de 1888, la reforma de la Via Laietana de 1909, l’Exposició Internacional de 1929 o els Jocs Olímpics de 1992. També conserva imatges de gran vàlua de pobles de Catalunya, de ciutats d’Espanya i d'altres països.

Pel que fa a l’autoria de les fotografies, hi ha fotografies d’autors i nissagues lligats a la ciutat de Barcelona des dels inicis de la fotografia fins a l’actualitat: Napoleón, Antoni Esplugas, Pau Audouard, Joan Martí, Frederic Ballell, Josep Postius, Josep Badosa i Montmany, la nissaga Pérez de Rozas, Colita, Eduard Olivella, Eugeni Forcano, Jacques Leonard i un llarg etcètera.

Es tracta, doncs, d’un ric i valuós conjunt fotogràfic que ajuda a reconstruir i a seguir l’evolució de la història de la ciutat i de la història de la fotografia catalana.

Galeries

  • Exposició Universal 1888
  • Reforma de la Via Laietana
  • Exposició Internacional de 1929
  • Jocs Olímpics