Barcelona Cultura
Exposició: Oleguer Junyent, fotògraf. Roda el món i torna al Born
Egipte. El Caire. Estàtua de Ferdinand de Lesseps, 1908. AFB. O. Junyent
Egipte. Luxor. Madinat Habu. 1908. AFB. O. Junyent
Egipte. Sakkara. 1908. AFB. O. Junyent
Egipte. Gizeh, 1908. AFB. O. Junyent
Egipte. Luxor. , 1908. AFB. O. Junyent
Cap a Austràlia, 1908. AFB. O. Junyent
Xina, Pequín, 1908. AFB. O. Junyent
Iemen. Aden, 1908. AFB. O. Junyent
Canadá. Cascades del Niàgara, 1908. AFB. O. Junyent

"Huellas. Humberto Rivas"

Filo, 1997. AFB. Humberto rivas
20/10/2016 - 13/04/2017

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona ha presentat fins al 13 d'abril de 2017, l’exposició Huellas. Humberto Rivas integrada per 53 fotografies realitzades entre 1995 i 2005 que rastregen la geografia cercant escenaris i individus vinculats a la Guerra Civil.

Tant si es tracta de rostres de persones com de runes o façanes, les fotografies d’Humberto Rivas (Buenos Aires, 1937 - Barcelona, 2009) ens despleguen un paisatge essencial fet d’absències i temps acumulat. La mirada silenciosa dels individus i l’obsolescència dels objectes evoquen la memòria callada. Les fotografies d’Humberto Rivas es vindiquen en la memòria i no en el conformisme. Són evocadores, però no nostàlgiques, perquè es reafirmen en el temps històric. En paraules de Walter Benjamin, cadascuna «s’ensenyoreix d’un record tal com fulgura en l’instant d’un perill». 

La col·lecció "Huellas"  va ingressar a l'AFB l'any 2009.

 

"La veu de l'arxiu" nou blog accessible per a persones amb discapacitat visual

 “La veu de l’arxiu” és un projecte de sis alumnes del Màster en Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia de la Universitat de Barcelona, amb el propòsit de col·laborar a fer accessible el patrimoni fotogràfic a aquelles persones que pateixen qualsevol tipus de discapacitat visual i que per tant, sense iniciatives com aquesta, es veurien privades de gaudir d’una part important de la nostra cultura.

El projecte neix al voltant de l’exposició "Huellas.Humberto Rivas" i una selecció d' imatges es troben audiodescrites de dues maneres diferents: en primer lloc de forma objectiva i seguint la normativa esmentada, d’altra banda i per complementar aquesta primera audiodescripció s’inclouen diverses reflexions, opinions i sensacions enregistrades durant visites a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. D’aquesta manera el blog i la mirada cap a les fotografies d’Humberto Rivas s’enriqueix amb la participació del públic de l’Arxiu, donant un valor afegit al nostre projecte.

 

 

See video

Com arribar

Plaça de Pons i Clerch, 2, 2a. planta, 08003, Barcelona

93 256 34 20

arxiufotografic@bcn.cat

www.bcn.cat/arxiufotografic